Työntekijöiden luottamuksen ja sitoutumisen arvoinen työpaikka – InCar

Työntekijöiden luottamuksen ja sitoutumisen arvoinen työpaikka

Voiko vauriokorjaamoketju olla enemmän kuin työpaikka? Moni InCarin työntekijä ajattelee näin: InCar on muodostunut tiiviiksi ja perhemäiseksi työyhteisöksi, joka pitää huolta omistaan. “Uskomme, että työyhteisö, jossa jokainen saa tilaa kehittää itseään, työtään ja yhteistä toimintaa voi saavuttaa yhdessä mitä tahansa”, kuvailee InCarin pääkaupunkiseudun tuotantojohtaja Tino Honkaniemi.

Kun InCarin työntekijöiltä kysyy, mikä on parasta heidän työssään, on vastaus lähes aina työkaverit. Hyvä työyhteisö varmistaa, että töihin on mukava tulla myös maanantaisin. “Teemme töitä tosissaan mutta emme totisina – yhteen hiileen puhaltaen ja yrittäjämäisesti”, kuvailee Honkaniemi. Kun keskinäinen luottamus ja onnistumisen edellytykset ovat olemassa, syntyy yhteisöllisyys ja tekemisen meininki, jossa ei kiinnitetä huomiota titteleihin vaan yhteiseen tavoitteeseen.

InCarin tarina alkaa kolmenkymmenen vuoden takaa. Tärkeimpiä yritystä määritteleviä elementtejä ovat alusta alkaen olleet suomalainen perheyrittäjyys, intohimo autojen vauriokorjaamiseen, maalaamiseen ja lasipalveluun sekä tinkimätön ammattitaito. Vuosien saatossa yritys on kasvanut – ja kasvaa edelleen – motivoituneiden työntekijöidensä ammattitaidolla. Tänä päivänä InCarin 350 työntekijää jakaantuvat 23 paikkakunnalle ja yli 40 toimipisteeseen ympäri Suomen.

Työura mukautuu elämäntilanteeseen

“Uskomme, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Haluamme tukea työntekijöidemme työelämän ja vapaa-ajan välistä yhteensovittamista joustavilla työehdoilla, sillä hyvä kiertää varmasti koko työyhteisön läpi ja ruokkii kaikkien yhteistä onnistumista”, kuvailee Honkaniemi.

InCarin valtakunnallinen verkosto mahdollistaa työntekijöille monipuoliset mahdollisuudet. Joskus elämäntilanne saattaa kuljettaa toiselle paikkakunnalle, ja silloin siirto toimipisteiden välillä voi auttaa yhdistämään oman ammattitaidon ja elämän haaveet.

Vakaana ja valtakunnallisena työnantajana InCarin on helppo mahdollistaa työelämän mittaiset työsuhteet. “Haluamme mahdollistaa urapolun, joka kehittyy elämäntilanteen ja mielenkiinnon kohteiden mukaan – olipa tekijä sitten työelämän ensiaskeleita ottava tulevaisuuden tekijä tai toimialan kokenut konkari”, kertoo Honkaniemi.

Oppiminen ei lopu koskaan

Jatkuva oppiminen sekä toiminnan ja toimialan kehittäminen kulkevat arjessa käsi kädessä. Kun toimintaympäristöä tarkkaillaan aktiivisesti, osataan huomisen osaamista kehittää jo tänään.

Jokainen oppii asioita eri tavalla: toiset teoriassa, toiset tekemällä. Siksi myös osaamisen kehittämisen keinojen tulee olla monipuoliset. Työyhteisön perehdytyksen ja tuen lisäksi InCarin työntekijät voivat suorittaa erilaisia kursseja ja valmennuksia InCar-akatemiassa. Sen kautta on mahdollista suorittaa myös ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja joustavasti oman työn ohessa. Tie InCarille voi käydä myös oppisopimusharjoittelun kautta. Valtakunnallisen oppilaitosyhteistyöverkoston kautta tulevat harjoittelijat pääsevät kehittymään tulevaisuuden osaajiksi InCarin ammattilaisten ohjauksessa. Yhdessä tekemällä ammattitaito ja -ylpeys siirtyvät uusille tekijöille. Ja sitä kautta alalle kasvaa uusi kädentaitajien sukupolvi, joka pääsee tekemään asiakkaisiinsa lähtemättömän vaikutuksen kädenjäljellään.

Tule mukaan kasvutarinaamme! Joukkueeseemme mahtuu motivoituneita ja asiakaspalveluhenkisiä korikorjaajia, automaalareita, lasiasentajia, työnjohtajia, korjaamotyöntekijöitä ja laaja kirjo muita autoalan ammattilaisia.