Tuulilasin korjaus odottaessa

Kiven tai nastan lentäessä tuulilasiin, saattaa lasiin syntyä ns. häränsilmä. Ensiapuna kiveniskemä tulisi suojata lialta ja kosteudelta. Tämän voi tehdä esimerkiksi teipin palalla, tai InCarilta veloituksetta saatavalla lasilaastarilla. Tuulilasin kiveniskemä kannattaa korjauttaa mahdollisimman pian syntymisen jälkeen, jotta vaurio ei pääse leviämään ja mahdollisesti halkaise koko tuulilasia.

Tuulilasin kiveniskemän korjaus

Kiveniskemän korjaus tehdään yleensä odottaessa. Korjaus vie aikaa InCarin ammattitaitoisilta lasiasentajilta noin 20-30min.

Mikäli vakuutuksesi kattaa tuulilasivauriot, on korjaus sinulle maksuton. Tuulilasin korjauksesta ei veloiteta omavastuuta eikä korjaus vaikuta mahdollisiin bonuksiin.

Tuulilasissa oleva kiveniskemä voidaan yleensä korjata, mikäli se on kooltaan enintään kahden euron kolikon kokoinen. Lisäksi korjauksen onnistumisen edellytys on, että vaurio sijaitsee tuulilasin kirkkaalla alueella. Mustaa aluetta tuulilasin reunoissa kutsutaan silkkipainatusalueeksi, jossa kiveniskemää ei voida korjata.

Tuulilasi korjataan hartsilla, joka paineen avulla saadaan työntymään kiveniskemän keskeltä lähteviin halkeamiin. Mikäli on epäilys, että vaurio lähtisi leviämään voidaan laajeneminen estää poraamalla vauriokohtaan pieni reikä. Hartsi kovetetaan lasiin UV-valon avulla. Kovettamisen jälkeen mahdollinen lasiin jäänyt hartsi irrotetaan raaputtamalla ja korjaus on valmis.

Locate nearest repair-workshop

Search km from