Älä lykkää auton pesua – pese tai pesetä! – InCar

Älä lykkää auton pesua – pese tai pesetä!

Nyt on oikea hetki pestä kevättalven pölyt pois. Pinttyneet liat ja pölyt auton pinnoilta niin sisältä kuin ulkoa saavat ketterästi kyytiä joko omin pikkukätösin tai ammattilaisen huomassa. Käsinpesu on aina hellävaraisempi auton maalipinnalle ja liian usein ei oikein voi pestä.

Nappaa tästä talteen kätevät pesuvinkit!

  1. Käytä pesusientä, harjaa ja mikrokuituliinaa. Sieni ja harja auttavat poistamaan tiukasti kiinni olevan lian, kun taas mikrokuituliina auttaa kuivaamaan auton pinnan hellävaraisesti.
  2. Muista pestä auton ikkunat sisältä ja ulkoa. Kevät on hyvä aika tarkastaa auton lasit ja pestä ne sisä- ja ulkopuolelta. Puhtaat lasit parantavat ajomukavuutta ja tekevät autosta siistimmän.
  3. Käytä erillistä pesusientä ja -ämpäriä auton pohjan pesuun. Pohjaan kerääntynyt lika voi olla erityisen hankalaa poistaa, joten käytä erillistä pesusientä ja -ämpäriä tähän tarkoitukseen.
  4. Käytä vedeneristävää käsittelyä auton pinnalle. Vedeneristävä käsittely auttaa veden helmeilemään auton pinnalla, mikä tekee auton pesusta helpompaa seuraavalla kerralla.
  5. Vältä auton pesua auringonpaisteessa. Yritä pestä auto varjossa tai viileämmällä säällä, sillä auringonpaisteessa pesuaineet ja vesi kuivuvat liian nopeasti auton pinnalla, jolloin ne voivat jättää rumia jälkiä ja raitoja.

Tuliko pesun jälkeen näkyville lommoja? Tästä pääset suoraan vauriotarkastukseen – vroom vroom!