Suomen suurin autovauriokorjaamoketju InCar, Auto Vatén Heinolasta ja A-Katsastus Groupin omistama pääkaupunkiseudulla toimiva Harry Lampinen yhdistyvät – InCar

Suomen suurin autovauriokorjaamoketju InCar, Auto Vatén Heinolasta ja A-Katsastus Groupin omistama pääkaupunkiseudulla toimiva Harry Lampinen yhdistyvät

Nyt muodostetun InCar-yhtiön enemmistöomistajaksi tulee A-Katsastus Group ja yhtiö jatkaa toimintaansa konserniin kuuluvana itsenäisenä tytäryhtiönä. InCarin perustajasta ja pääomistajasta Marko Jussilasta tulee yhtiön suurin henkilöomistaja 40% osuudella ja InCar-yhtiön toimitusjohtaja. Auto Vatén Oy:n omistaja Tommi Vatén jatkaa InCar-ketjun palveluksessa operatiivisena johtajana ja samalla hänestä tulee myös yhtiön osakas 5%:lla.

”Olemme A-Katsastus Groupissa viimeisen kahden vuoden aikana hakeneet kasvua meille luontaisilta autoalaan liittyviltä alueilta. Ostimme viime vuonna Autopeltikorjaamo Harry Lampinen Oy:n ja nyt toteutettu InCar-ketjun yritysjärjestely jatkaa johdonmukaisesti valitsemaamme strategiaa. Tavoitteemme on laajentua Suomen johtavaksi autokorjaamopalvelujen tuottajaksi yhdessä alan parhaiden yrittäjien kanssa. Marko Jussila, Tommi Vatén ja Jyrki Lampinen ovat kaikki sekä menestyneitä että arvostettuja yrittäjiä toimialallaan. Heidän yritystensä palvelut ja osaava henkilöstö tarjoavat erinomaiset edellytykset vahvistaa InCar-ketjua edelleen. Meille on myös ensisijaisen tärkeää säilyttää InCarin joustavat, asiakaslähtöiset toimintamallit ja siksi yhtiö on jatkossakin vahvasti yrittäjien omistama. A-Katsastus Groupin rooli on olla ennen kaikkea InCarin riittävien resurssien varmistaja ja kasvun vauhdittaja.” kommentoi yritysjärjestelyn taustaa A-Katsastus Groupin toimitusjohtaja Kari Kivikoski.

”Yhdistyminen tarjoaa meille InCar-ketjuna valtavasti mahdollisuuksia kehittää edelleen ja tuottaa entistä monipuolisempia ja laadukkaampia autovahinkoihin ja korjaamiseen liittyviä palveluja kaikille asiakkaillemme, joita ovat vakuutusyhtiöt, kuluttaja-asiakkaat sekä yritys- ja rahoitusyhtiöasiakkaat. Uskon, että palveluvalikoiman lisäksi pystymme yhdessä A-Katsastus Groupin verkoston ja resurssien avulla parantamaan entisestään myös palvelujemme valtakunnallista saatavuutta.” toteaa InCar-ketjun perustaja ja toimitusjohtaja Marko Jussila.

Kaupan loppuunsaattaminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) hyväksyntää.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Lisätietoja:
Kari Kivikoski, konsernin toimitusjohtaja A-Katsastus Group Oy (yhteydenotot Annika Tuomi p. 045 632 2018)
Marko Jussila, toimitusjohtaja InCar Oy p. 040 544 0810
Tommi Vatén, toimitusjohtaja Auto Vatén Oy p. 0400 707 501

InCar on vuonna 1991 perustettu autojen vauriokorjaamiseen, maalaamiseen ja huoltoihin erikoistunut yritys, jolla on 23 toimipistettä 16 paikkakunnalla, 140 työntekijää sekä lisäksi 21 InCar-partnerin valtakunnallinen kumppaniverkosto. Yhtiön palveluja käyttävät Suomen suurimmat yritys- ja rahoitusasiakkaat, kaikki Suomessa toimivat johtavat vakuutusyhtiöt sekä kuluttaja-asiakkaat. InCar korjaa vuosittain yli 22 000 autoa. www.incar.fi

Auto Vatén on autojen vauriokorjaamiseen, huoltamiseen sekä automaalaukseen keskittynyt yritys Päijät-Hämeessä, Heinolassa. Auto Vatén on toiminut jo vuodesta 1973 ja on kahdella toimipisteellään yksi alueen suurimpia autokorjaamoalan työllistäjiä 25 ammattilaisen voimin. Auto Vatén korjaa ja huoltaa kaikkia automerkkejä ja on vakuutusyhtiöiden sopimuskumppani vauriokorjauksissa. www.autovaten.fi

A-Katsastus Group on yksi Euroopan johtavista ajoneuvojen katsastus-, kuntotarkastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoavista toimijoista. Palveluvalikoima kattaa myös kuljettajantutkintopalvelut, tieliikenteen lupapalvelut, autotarvikkeiden myynnin sekä autoalan vahinkotarkastukset, testaus-, kolarikorjaamo- ja huoltopalvelut. A-Katsastus Groupilla on 1300 työntekijää ja 270 katsastusasemaa viidessä EU-maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Puolassa, Latviassa, Ruotsissa ja Virossa. Pääkonttori sijaitsee Helsingissä. www.a-katsastus.com