Korimekaanikosta korjaamopäälliköksi – InCar

Korimekaanikosta korjaamopäälliköksi

Miten päädyit InCarille?

Olimme ajaneet perheyrityksen toiminnan alas vuoden 2009 päätteeksi ja päätin pitää lomaa. Maaliskuussa 2010 tutkin avoimia työpaikkoja ja InCar haki pääkaupunkiseudulle autopeltiseppää. Kävin työhaastattelussa ilmeisen menestyksekkäästi sillä muutaman viikon kuluttua aloitin työt Malmin toimipisteellä.

Kerro omin sanoin urapolustasi InCarilla?

Aloitettuani peltiseppänä 2010 löysimme johdon kanssa pian yhteisen sävelen siitä, että haluan kehittää osaamistani ja osallistua täydentäviin koulutuksiin. Ensimmäisenä pääsin osallistumaan ilmastoinnin pätevyyskoulutukseen. Sen jälkeen pääsin työn ohella suorittamaan autokorimestarin erikoisammattitutkintoa, josta valmistuin huhtikuussa 2013.

Joulukuussa 2014 kädestäni poikkesi onnettomuuden seurauksena nivelsiteet enkä leikkauksista huolimatta pystynyt jatkamaan edellisessä työtehtävässäni. Tämän johdosta aloimme InCarin, vakuutusyhtiön ja oppilaitosten kanssa selvittämään mahdollisuuksia kouluttautua työn ohessa uuteen ammattiin. Selvitystyön jälkeen aloitin autoalan työnjohdon ammattitutkinnon suorittamisen oppisopimuksella syksyllä 2015.

Ensimmäinen toimipaikkani uudessa tehtävässä oli Espoon toimipisteessä Kivenlahdessa, jossa etenin nopeasti vastaavaksi työnjohtajaksi. Valmistuin ammattitutkintooni vuoden 2017 helmikuussa ja jo maaliskuussa jatkoin opintojani työnjohtajan erikoisammattitutkintoon tähdäten. Tuolloin sain vastuulleni Espoon Kivenlahden toimipisteen kokonaisuudessaan. Valmistumiseni työnjohtajan erikoisammattitutkintoon häämöttää syyskuussa 2018 ja sen jälkeen suunnitelmissani on vielä suorittaa johdon erikoisammattitutkinto.

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

Työni parhaimmaksi puoleksi lasken ehdottomasti sen, että saan olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. Myös työn vaativuus sekä se, että jokainen päivä on erilainen, tuo haastetta ja pitää mielen virkeänä. Työssäni voin nopeasti reagoida vaihtuviin tilanteisiin ja tehdä sen myötä fiksuja päätöksiä.

Millainen on hyvä korjaamopäällikkö?

Olen korjaamopäällikkönä vasta urani alussa joten vastaan mielelläni sen perusteella minkälaisia ominaisuuksia haluan löytävän itsestäni työni edetessä. Hyvällä korjaamopäälliköllä on monia ominaisuuksia, joista mieleeni tulevat ensimmäisenä:

  • Jämpti
  • Kuunteleva
  • Ihmisiä tasapuolisesti kohteleva
  • Motivoiva
  • Vastuullinen ja vastuuta jakava
  • tietoinen työntekijöiden työtehtävistä ja osaamisesta
  • Hyvä perehdyttäjä
  • Osaa seurata ja kehittää tulosta
  • Vaatii työturvallisuutta

Kysymys Tinon esimiehelle: Miksi juuri Tino?

“Tino on osoittanut työssään ammattitaitoa sekä vahvaa halua kehittää itseään. Tino osaa antaa palautetta ja keskustella rakentavasti organisaatiohierarkiassa joka suuntaan. Tinon osaaminen korimekaanikon työssä sekä toimiminen usean vuoden työnjohtajana antavat hänelle mitä parhaan pohjan korjaamopäällikön tehtävään.”

“Haluamme ehdottomasti antaa kehittämisestä ja vastuusta kiinnostuneelle henkilökunnallemme mahdollisuuden edetä urallaan ja kasvattaa nälkää syödessään kuten Tinon tapauksessa” kertoo pääkaupunkiseudun aluejohtaja Jyrki Lampinen.