InCar Oy ja Omnia yhteistyöhön autoalan korikorjauksen opetuksessa – InCar

InCar Oy ja Omnia yhteistyöhön autoalan korikorjauksen opetuksessa

Omnian korinkorjauksen työsalissa tehdään jatkossa InCarin työelämäympäristöön verrattavia töitä. Omnian opetushenkilöstö ohjaa opiskelijoita oppilaitosympäristössä noudattaen opetussuunnitelmaa sekä InCar -korjaamon kouluttamia työmenetelmiä.

InCarin operatiivinen johtaja Tommi Vatén näkee solmitun sopimuksen mahdollisuutena tuoda opiskelua ja työelämää lähemmäksi toisiaan. “Korikorjaus on käytännönläheistä ja monen asian pääsee oppimaan vain tekemällä. Sopimuksen myötä pääsemme itse myös vaikuttamaan siihen, miten ala vetää nuoria puoleensa. Tällä alalla nuoret haluavat aidosti päästä tekemään töitä käsillään oppikirja opiskelun ohessa.”

Kuntayhtymän johtaja Sampo Suihko Omniasta korostaa yritysyhteistyön merkitystä Omnian opiskelijoille ja opettajille. “InCar-yhteistyö mahdollistaa sujuvien oppimispolkujen räätälöimisen opiskelijoille ja samalla InCarin henkilöstölle sekä Omnian opettajille mahdollisuuden yhdessä päivittää osaamistaan nopeasti muuttuvassa työkentässä. Bonuksena sopimuksessa on opiskelijoiden saama valmennus Taitaja-kisoihin: kilpailut ovat tärkeä ja innostava osa huippuosaamisen kehittämisessä ja ammatin vetovoiman lisäämisessä.”

“Ajoneuvojen kolariturvallisuus on kehittynyt nopeaa vauhtia viime vuosien aikana. Korin rakenteiden kehittymisen myötä ovat myös työmenetelmät ja välineet muuttuneet. Omnian opiskelijat saavat InCar-yhteistyön kautta laadukasta opetusta sekä ohjausta myös InCarin työpaikoilla”, toteaa autoalan koulutuspäällikkö Kenneth Nordström Omniasta.

Yhteistyösopimukseen liittyy myös henkilöstön koulutus sekä opiskelijoiden ohjaaminen korikorjauslajissa mm. ammattitaidon kansallisissa Taitaja- ja kansainvälisissä Euro Skills- ja World Skills -kisoissa. Omnian korikorjauksen opiskelija osallistuu WorldSkills-ammattitaitokilpailuihin Kazanissa elokuussa 2019. InCar osallistuu tiiviisti opiskelijan valmennukseen yhdessä Omnian opettajien kanssa.