InCarin pääomistaja A-Katsastus Group siirtyy takaisin kotimaiseen omistukseen – InCar

InCarin pääomistaja A-Katsastus Group siirtyy takaisin kotimaiseen omistukseen

 

MB Rahastot on allekirjoittanut 14.6.2019 kauppakirjan, jolla se ostaa enemmistön A-Katsastus – konsernin vahinkotarkastus- ja korjaamopalveluista sekä lakisääteisistä katsastus-, rekisteröinti- ja kuljettajantutkintopalveluista. Ostetun kokonaisuuden liikevaihto vuonna 2018 oli 123,5 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa oli 1300 henkilöä.

Vakuutusliitännäiset palvelut tulevat muodostumaan Suomen johtavasta ajoneuvojen vauriokorjausyhtiöstä InCar Oy:stä, vakuutuksiin liittyviä vahinkotarkastuspalveluja tarjoavasta Suomen Vahinkotarkastus Oy:stä ja erilaisia autoalan laadunvarmistus- ja laitepalveluja tarjoavasta A-Test & Consulting Oy:stä. InCarin johto Marko Jussila ja Tommi Vatén jatkavat merkittävinä omistajina myös yrityskaupan jälkeen.

– ”Vauriokorjaamoalalla tapahtuu jatkuvasti isoja muutoksia. Toiminta keskittyy enenevässä määrin isoille toimijoille. InCar on kasvanut nopeasti erityisesti parin viime vuoden aikana ja tulevaisuudessa toivomme kasvun jatkuvan uuden kumppanimme kanssa”, sanoo InCar Oy:n toimitusjohtaja Marko Jussila.

– ”Asiantunteva henkilöstömme on ollut huimassa kehityksessämme avainasemassa ja mahdollistanut palvelun ja asiakaspalvelun laadun kehittymisen. Odotamme innolla uutta yhteistyötä”, hehkuttaa InCarin kaupallinen johtaja Pasi Tolvanen, joka on myös yksi InCarin uusista omistajista.

– ”A-Katsastus Groupin palveluvalikoima on monipuolistunut viime vuosina huomattavasti mm. vakuutuksiin liittyvien palvelujen myötä. Yhtiöllä on erittäin kokenut ja sitoutunut johto ja se sopii sijoituskohteeksemme erinomaisesti. Haluamme olla mukana tukemassa vakuutusliitännäisten palvelujen vahvaa kasvua sekä katsastusalan muutosta. Uskomme, että katsastusalalla palvelua viedään yhä lähemmäs asiakasta ja toiminta tulee lähivuosina vielä muuttumaan. Kokeneena toimialamuutosten toteuttajana pystymme auttamaan tässä yhtiötä merkittävästi”, kertoo MB Rahastojen Juha Tukiainen.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää ja tavoitteena on toteuttaa kauppa mahdollisimman pian.

 

InCar on vuonna 1991 perustettu autojen vauriokorjaamiseen, maalaamiseen ja huoltoihin erikoistunut yritys. InCarilla on 40 toimipistettä Suomessa, yli 350 työntekijää sekä lisäksi 13 InCar-partnerin valtakunnallinen kumppaniverkosto. Yhtiön palveluja käyttävät monet julkisyhteisöt ja yritykset, rahoitusyhtiöt, kaikki Suomessa toimivat johtavat vakuutusyhtiöt ja kuluttaja-asiakkaat. InCar korjaa vuosittain yli 40 000 autoa. www.incar.fi

A-Katsastus Group on Suomen johtava ajoneuvojen katsastus-, kuljettajantutkinto- sekä rekisteröinti- ja tieliikenteen henkilölupapalveluja tarjoava toimija. Konsernin palveluvalikoima kattaa katsastuspalvelujen lisäksi myös InCarin valtakunnalliset vauriokorjaamo- ja huoltopalvelut, SVT:n vahinkotarkastukset sekä A-Test & Consultingin testauspalvelut ja korjaamolaitehuollot. A-Katsastus Groupilla on 1300 työntekijää yli 200:ssa toimipisteessä Suomessa. www.a-katsastus.com

MB Rahastot on vuonna 1988 perustettu johtava suomalainen pääomasijoittaja. MB hallinnoi yhteensä 0,5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoja, joissa sijoittajina ovat pääasiassa johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat. Toimintansa aikana MB on sijoittanut menestyksekkäästi noin 40 keskisuureen yhtiöön Pohjoismaissa. www.mb.fi