Listasimme 5 ihanaa ajoreittiä Etelä-Suomessa – näihin kannattaa tutustua! – InCar

Listasimme 5 ihanaa ajoreittiä Etelä-Suomessa – näihin kannattaa tutustua!

1. Päijänteen maisemareitti Vääksystä Jyväskylään

Suomen kauneimmaksi maisemareitiksikin tituleerattu reitti alkaa Vääksystä ja kulkee teiden 314, 612 ja 610 kautta Korpilahdelle. Matkalla kuljetaan Pulkkilanharjun, Kalkkisten, Sysmän ja Luhangan upeiden maisemien läpi. Kuskille tie tarjoaa sopivasti vaihtelevuutta ja ajamisen nautintoa ja pelkääjän paikalla saa nautiskella Päijänteen henkeäsalpaavista maisemista. Matkan varrella on kauniita kirkonkyliä ja tekemistä moneen makuun.

2. Matka Ahvenanmaalle

Merellisistä tunnelmista nauttivalle matka Ahvenanmaalle on ehdottomasti laitettava listalle reissuista, joita pitää tehdä. Upeat saaristomaisemat ja helppo tavoitettavuus tekevät tästä matkasta hyvän vaihtoehdon myös niille, jotka saattoivat ennen poikkeustilannetta haaveilla ulkomaanmatkasta kesäksi – Ahvenanmaa tarjoaa kuitenkin omanlaista eksotiikkaansa. Matka Ahvenanmaalle tuntuu jopa reissulta ulkomaille sen oman kiehtovan kylämeiningin ja paikallisten nähtävyyksien ansiosta. Suosittuja kohteita ovatkin esimerkiksi Maarianhaminan Merikortteli ja Kastelholman linna

3. Turun saariston rengastie

Jos jostain syystä Ahvenanmaa ei houkuttele, mutta kaipaa silti merelle, on Turun saariston rengasreitti mainio vaihtoehto. Noin 250 kilometriä pitkä reitti taittuu nopeimmillaan päivässä, mutta siihen kannattaa varata ehdottomasti paljon pidempi aika, sillä tekemistä riittää! Ihanat patikkareitit, lauttamatkat, majapaikat ja maisemat tarjoavat iloa pitkällekin reissulle. 

4. Saimaa

Suomen suurin järvi Saimaa tarjoaa lukemattomia upeita reittejä, joita on mahdoton tiivistää vain pariin lauseeseen. Hyvä lähtöpiste monelle Saimaan ajomatkalle on kuitenkin Lappeenranta, josta voi lähteä ajamaan Saimaata ympäri esimerkiksi Savitaipaleen kautta Mikkeliin, ja sieltä takaisin päin Puumalan kautta Imatralle. Matkalla voit käydä vaikka ihastelemassa Olavinlinnaa tai Lappeenrannan kuuluisaa hiekkalinnaa. Ennen kaikkea pääset nauttimaan ihanista järvimaisemista ja levähdyspaikoista.

5. Porkkalantie

Moni ajonautinnon perässä matkaava kehuu Porkkalantietä täydelliseksi ajotieksi – eikä syyttä. Lukuisia haastavia mutkia sisältävä tie on todellinen ajajan paratiisi. Porkkalantietä kurvaillessa kannattaa kuitenkin olla varovainen. Tie on paikoin melko huonossa kunnossa ja lisäksi alueella liikkuu huomattavan paljon villieläimiä. Porkkalanniemi onkin myös suosittua lintu- ja eläinbongausaluetta! 

Oli reittisi mikä tahansa, Suomi tarjoaa upeita maisemia, kulttuuria, kohteita ja majoituspaikkoja. Lähde siis seikkailuun ympäri Suomen!

Ennakoimattomia mutkia matkanteossa? Tämä numero kannattaa laittaa talteen – InCar palvelukeskus palvelee 24 tuntia vuorokaudessa numerossa 0300 247 247.