Uuden tieliikennelain tärpit – muistathan nämä myös kesäreissullasi – InCar

Uuden tieliikennelain tärpit – muistathan nämä myös kesäreissullasi

Pysy valppaana liikenteessä

Uuteen lakiin on kirjattu, että jokaisen tienkäyttäjän on ennakoitava toisten toimintaa. Täten siis oikein ajamisen lisäksi tulee huomioida entistä enemmän kanssakulkijoiden toimintaa. Muistathan kesäreissuakin tehdessä olla valppaana, ja ottaa huomioon oman toimintasi lisäksi muiden autoilijoiden, pyöräilijöiden ja muiden liikenteessä liikkujien toiminnan.

Auta hädässä

Ennen reissuun lähtöä ja muutenkin vuosittain olisi hyvä kerrata vielä ensiavun alkeet, sillä uuden tieliikennelain mukaan jokaisen tienkäyttäjä on autettava onnettomuuspaikalla loukkaantuneita. Jokainen auttaa tietenkin kykyjensä mukaan ja osallistuu toimenpiteisiin, joihin katsotaan olevan aihetta. Omaa turvallisuuden tunnetta lisäämään suosittelemme lataamaan 112-sovelluksen. Sovellus antaa soittajan tarkat sijaintitiedot ja täten avunsaanti täten nopeutuu.

Pysäköinnin uudet tuulet

Uuden tieliikennelain myötä on taajamassa sallittua pysäköidä kaksisuuntaisella tiellä myös vasemmalle puolelle tietä, kunhan se ei vaaranna tai haittaa liikennettä. Parkkiajan voit myös ilmoittaa nykyisin vapaalla tyylillä, eli jos parkkikiekko unohtui kotiin reissuun lähtiessä niin ei hätää – voit ilmoittaa ajankohdan  esimerkiksi paperilapulle kirjoittamalla!

Täsmennyksiä valojen käytöstä

Kesällä ajaessa ei pimeän aikaa juuri olekaan – hämärää kuitenkin yöaikaan on, joten tällöin tulee muistaa pitää niin ajovalot kuin takavalotkin päällä. Myös sateen tai muun huonontuneen ajokelin sattuessa näiden valojen tulee olla päällä. Leppoisalla kesäpäivän matkalla ei hätävilkkuja toivottavasti tarvita, mutta niitä voi käyttää nyt myös liikkuvassa autossa, jos koet tarpeen varoittaa muita autoilijoita äkillisestä vaaratilanteesta.

Nopeusrajoitusten muutokset

Jos taitat matkaa esimerkiksi paketti- tai enintään 3500 kg matkailuautolla saat jatkossa ajaa tie- tai aluekohtaisilla nopeuksilla kuten henkilöautotkin. Muista kuitenkin yhä oma ennakointi ja varovaisuus, ja aja tilanteeseen sopivasti sääntöjä noudattaen! Tämän lisäksi maksiminopeuden rinnalle tulee joillekin teille vähimmäisnopeusrajoitus, jolloin sitä ei saa alittaa elleivät ajo-olosuhteet näin vaadi.

Me InCarilla toivotamme kaikille turvallista ajomatkaa kesän ihanille reissuille! Mikäli matkanteko tyssää, voit ottaa yhteyttä 24/7 palvelunumeroomme p. 0300 247 247 – me autamme kellon ympäri!