Tuulilasin puhdistaminen sisäpuolelta – InCar

Tuulilasin puhdistaminen sisäpuolelta

Kevätaurinko paistaa viistossa ja matalalta. Likainen sisäpinta aiheuttaa valon taittumisesta johtuvaa häikäisyä. Mitä likaisempi ikkunan sisäpinta on, sitä häikäisevämpi on kevätauringon efekti.

Nappaa tästä talteen vinkit siihen, miten puhdistat ikkunan sisäpinnan kätevästi!

 1. Valitse pesuaine
  Riippuu pesijästä, mikä tuntuu parhaalta vaihtoehdolta: ikkunanpesuaine, itse sekoitettu astianpesuliuos tai vesi. Helpoimmin pääset tyydyttävään ja nimenomaan raidattomaan lopputulokseen juuri tähän tarkoitukseen sopivalla aineella.
 2. Suojaa kojelauta
  Pesuainetta voi tietenkin tippua paikkoihin, joihin sitä ei kuulu mennä. Kojelaudan suojaaminen esimerkiksi pyyhkeellä on tärkeää.
 3. Pyyhi
  Tähänkin on monia välineitä kuten esimerkiksi varrellisia pyyhkimiä ja mikrokuituliinoja. Tärkeää olisi, ettei pyyhkimestä irtoa nukkaa tai muuta irtoainesta ikkunaan.
 4. Kuivaa
  Kuivaukseen voi käyttää kuivausliinaa, talouspaperia tai sanomalehteä. Talouspaperia kuluu paljon, jos lasin kuivaa niin, että siihen ei jää rantuja. Sanomalehden kanssa saa olla varoivainen ettei muste tahri muita paikkoja. Myös säämiskäpintaisia kuivaimia löytyy.

Kevät on erityisen altista aikaa tuulilasivaurioille. Muistathan, että tuulilasin säröt kannattaa aina korjata saman tien.