Tuhansien turva-autojen yritys – InCar

Tuhansien turva-autojen yritys

Turvallisuuspalveluita tarjoavassa Avarn Securityssa tarvitaan autoja ympäri vuorokauden. Ajokilometrejä kertyy hurja määrä. Yhtiössä arvostetaan, että vauriokorjaukset sujuvat InCarilla tehokkaasti. 

Autoilla on keskeinen rooli Avarn Securityn toiminnassa. Yrityksessä kertyy vuosittain noin 10 miljoonaa ajokilometriä – siksi korjauspalveluillekin syntyy väistämättä tarvetta.  

”Meillä on valtava määrä työsuhde- ja tuotantoautoja. Kilometrejä tulee, ja siksi myös vahinkoja sattuu ja tapahtuu”, kertoo hankintapäällikkö Cia Karoliussen

Turvallisuusratkaisuja yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille tarjoavalla Avarn Securitylla on 15 toimipistettä ympäri maata, ja yhtiössä työskentelee noin 3 000 ammattilaista. Yhtiö toimii lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa. Yhteistyö InCarin kanssa käsittää Avarnin Suomen toiminnot. 

”InCarin kanssa toteutettu yhteistyö on käytännössä meidän esimiehillemme suunnattu palvelu. Kun heille sattuu vaurio, he ovat yhteydessä InCariin. InCar tekee korjausarvion ja asia hoituu suoraan sitä kautta”, Karoliussen kertoo. 

Käytännössä Avarn Securityn työntekijä viestii korjaustarpeista InCarin suuntaan.  

”Meillä on InCarissa oma yhteyshenkilö, joka on ottanut kokonaisuuden hyvin haltuun. Yhteistyö toimii siksi melko saumattomasti.”  

Huolellinen perehdytys auttoi alkuun 

InCar on hoitanut Avarn Securityn autojen vauriokorjaukset reilun parin vuoden ajan. Karoliussenin mukaan yhteistyötä on helpottanut muun muassa InCarin tekemä huolellinen perehdytys vauriokorjauspalveluiden käyttöön. 

”He olivat alussa omatoimisesti yhteydessä meidän alueyksiköiden vetäjiin ja hoitivat perehdytyksen. Oli tosi kiva, että tekijätasolle mentiin suoraan. Palvelun käyttöönotto sujui siten vaivattomasti.” 

Yhteistyötä kehitetään pari kertaa vuodessa järjestettävissä seurantapalavereissa.  

”Seuramme ylätasolla, mitä on tehty ja pyrimme myös sisäisesti varmistamaan, että kaikissa yksiköissä ollaan tietoisia tästä palvelusta”, Karoliussen jatkaa. 

Hän huomauttaa, että parasta yhteistyössä on ollut ehdottomasti se, että InCarin kanssa on sovittu valmis toimintamalli. Erilaisia tilanteita varten ohjeet siitä, miten menetellään.  

”Kun asioista on sovittu selkeästi etukäteen, käytäntö toimii mutkattomasti”, Karoliussen sanoo. 

Veimme turva-alan ammattilaisen eli Cian testaamaan ajotaitoja haastavassa maastossa. Uskallatko katsoa miten kävi? Klikkaa kuvaa tai mene videoon tästä.

Turvallisuus vaatii monenlaista kalustoa 

Koska Avarn Securityn autot ovat kovassa käytössä, myös tarve saada ne nopeasti takaisin liikenteeseen on kova. Yhtiön autokanta on varsin kirjava, sillä autoja tarvitaan hyvin erilaisissa työtehtävissä vuorokauden jokaisena tuntina.  

Turvallisuusalalla toimiminen ei kuitenkaan aiheuta autoille sen kummempia korjaustarpeita. 

”Vauriokorjaustarpeita syntyy muun muassa talviolosuhteista ja liukkaista teistä, joiden takia tapahtuu esimerkiksi ulosajoja. Ilkivaltaa yrityksen autoihin ei ole kohdistunut”, Karoliussen kertoo. 

Suurin osa Avarn Securityn käyttämistä autoista on nykyisin hybridejä. Karoliussen uskoo, että yrityksen käytössä nähdään jatkossa myös yhä enemmän täyssähköautoja. 

”Tulevaisuus on sähkökäyttöisten autojen aikaa. Tähän saakka haasteenamme on ollut sähköautojen akkujen mahdollistama kilometrimäärä ja latauspisteiden vähäisyys. Meidän työntekijämme eivät voi pysähtyä kesken työtehtävien lataamaan autoa puolen tunnin ajaksi”, hän sanoo. 

”Nyt vaikuttaa siltä, että latausverkosto ja ajettava kilometrimäärä alkavat olla riittäviä myös meidän käyttötarpeisiimme eli voimme hiljalleen alkaa sähköistää kalustoa.” 

Vastuullisuus on Avarn Securityllä muutenkin keskeinen arvo. Turvallisuusyhtiöillä on yhteiskunnassa merkittävä ja kasvava rooli, ja siksi yhtiö valitsee myös yhteistyökumppaneiksi yrityksiä, jotka jakavat samat näkemykset esimerkiksi ihmisoikeuksista ja eettisestä perustasta. 

”Teemme paljon töitä vastuullisuuden eteen ja arvostamme sitä, että InCar jakaa kanssamme samat arvot”, Karoliussen sanoo.

Työtä paremman huomisen puolesta

Suomen suurimpana vauriokorjaamisen ketjuna olemme tärkeässä tehtävässä: me määrittelemme tulevaisuuden suunnan timanttisten osaajien saatavuudesta vauriokorjaamisen laatuun ja innovaatiokykyyn saakka.