Vastuullisuutta täytyy johtaa – InCar

Vastuullisuutta täytyy johtaa

Nykyään yhä useampi yritys huomaa vastuullisuuden antaman markkina-arvon. Sidosryhmät kaipaavat tietoa ja tekoja ja ovat valmiita äänestämään valinnoillaan ja lompakollaan.

Vastuullisuutta haluaisi varmasti toteuttaa jokainen, mutta jotta se ei jäisi pelkästään puheen tasolle, tarvitaan osaamista, tahtoa ja ennen kaikkea suunnitelma.

Nämä kaikki mahdollistaa meillä esihenkilöille tarjottu ympäristöjohtamisen koulutus. Muutos lähtee aina ruohonjuuritasolta, mutta sen mahdollistamiseen vaaditaan erityistä huomiota kaikilta johtavilta tahoilta. Lisäämällä johtajiston tietotaitoa ja asiantuntemusta mahdollistamme myös korjaamotasolla tapahtuvien muutosten etenemisen ja toteutumisen. Työntekijöiden tulee saada kannustusta ja opastusta esihenkilöstöltä, kuten kuuluukin. Kun heidän osaamistaan laajennetaan ensin, on muutos korjaamotasolla kivuttomampi ja esihenkilöstö on valmiimpi vastaamaan työntekijöiden huoliin, kysymyksiin ja toiveisiin koskien vastuullisempaa korjaamotoimintaa. Haluamme tehdä siirtymästä mahdollisimman kivuttoman ja miellyttävän, ja siihen tarvitaan teistä ihan jokaista.

Toivon mukaan ympäristöjohtaminen herättää ajatuksia ja antaa lisää työkaluja muuhunkin toimintaan. Tehokkaampi valvonta ja kasvanut tietotaito palvelee jokaista korjaamoalan maailmassa, jossa on vasta herätty vastuullisempaan toimintaan ja esimerkkejä on niukanlaisesti. Me rakennamme nyt yhdessä uudenlaista toimintamallia.

Johda. Vaikuta. Kehitä.

Ronja Järvelä

harjoittelija, vastuullisuustiimi

Kirjoittaja opiskelee kestävää kehitystä Hämeen ammattikorkeakoulussa ja on kovan luokan teeharrastaja.