Näin huolehdit vastamaalatun autosi maalipinnasta – InCar

Näin huolehdit vastamaalatun autosi maalipinnasta

Näin huolehdit vastamaalatun autosi maalipinnasta

Vastamaalatun auton huoltamiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, jotta et vahingossa pilaa pintaa liian innokkaalla autonpesulla. Lue vinkit, miten voit huoltaa autosi pintaa turvallisesti!

Anna maalin kuivua rauhassa ensimmäiset viikot

Ensimmäisten viikkojen aikana autoa ei tulisi pestä lainkaan. Tarvittaessa voit huuhdella auton kevyesti viileällä vedellä, mutta ehdottomasti ilman pesuaineita. Kun auto sitten pestään ensimmäisen kerran, siis aikaisintaan parin-kolmen viikon päästä maalauksesta, tulee pesu tehdä pehmeällä sienellä tai liinalla ja hyvin miedolla pesuaineella. Pinta tulee huuhdella viileällä vedellä heti ja kuivata maalipinta huolellisesti pesun jälkeen.

Jos haluat pestä auton painepesurilla, tulee maalauksesta olla kulunut vähintään kolme viikkoa, varsinkin jos käytät pesussa lämmintä vettä. Pesuaineen pH-arvon tulee olla 4–11. Voimakas pesuaine ei automaattisesti paranna pesutulosta, pikemminkin päinvastoin: aine voi niin sanotusti palaa kiinni tuoreeseen maalipintaan.

Vältä aluksi vahausta, kestopinnoitusta ja teippauksia

Maalipintaa ei saa vahata, kestopinnoittaa tai teipata ensimmäisten kuukausien aikana maalauksen jälkeen, sillä se voi johtaa pintamaalikalvon irtoamiseen. Jos olet suunnittelemassa ajoneuvoon yliteippauksia, asiasta kannattaa keskustella maalaamon kanssa jo ennen auton korjausmaalausta. Maalipinnan kiillotusta voimakkaasti hiovilla aineilla tulisi myös välttää, kunnes pinta on kuivunut kunnolla.

Maalipinnan jatkohoito

Kun maalipinta on saavuttanut lopullisen kovuutensa, voi sitä pestä, kiillottaa ja vahata normaaliin tapaan. Muista kuitenkin, että koneellinen harjapesu saa aikaan mikronaarmuja kaikkiin maalipintoihin iästä riippumatta, olipa kyse alkuperäisestä maalista tai korjausmaalauksesta. Auton maalipinnasta kannattaa poistaa epäpuhtaudet vähintään kahdesti vuodessa miedolla vahalla.

Painepesuria, etenkin höyrypesuria käyttäessä tulisi välttää pesua lähietäisyydeltä paikoissa, joissa on kiveniskemiä. Tyypillisesti auton etuosa, sivuhelmat sekä lokasuojien kaarien alueet ovat näitä paikkoja.

Auto maalauksella uuden veroiseksi

Tiesitkö, että kaikki automaalaamomme ovat nykyaikaisia, ympäristöystävällisiä ja työturvallisuuden huomioivia?