Tuulilasin korjaus – 5 asiaa, jotka jokaisen autoilijan pitäisi tietää – InCar

Tuulilasin korjaus – 5 asiaa, jotka jokaisen autoilijan pitäisi tietää

5 asiaa, jotka jokaisen autoilijan pitäisi tietää

Tiedätkö, miten pidät autosi tuulilasin hyvässä kunnossa ja varaudut kiveniskemiin? Tässä viisi hyödyllistä vinkkiä tuulilasin huoltamiseen ja korjaamiseen.

1. Pidä autossa mukana lasilaastareita

Kivi voi napsahtaa tuulilasiin milloin tahansa, ja silloin ensiapu on erityisen tärkeää. Siksi autossa on hyvä pitää mukana lasilaastareita. Lasilaastareita saa veloituksetta kaikista InCarin toimipisteistä. Ensiavuksi käy toisaalta mikä tahansa teippi – tärkeintä olisi että särö suojataan.

Kun kiveniskemän kohdalle laittaa heti lasilaastarin tai teippiä, suojaa se tuulilasia epäpuhtauksilta ja kosteudelta. Lika ja kosteus voivat nimittäin heikentää tuulilasin korjauksen lopputulosta.

2. Korjauta tuulilasi mahdollisimman pian – kurvaa korjaamolle vaikka heti!

Mitä nopeammin korjautat tuulilasin särön, sitä pienemmillä vahingoilla selviät. Nyrkkisääntö on, että jos iskun vaurio on pienempi kuin kahden euron kolikko, se voidaan paikata nopeasti.

Jos vaurio ehtii kasvaa isommaksi, täytyy koko tuulilasi vaihtaa. Varsinkin talvella lämpötilanvaihtelut ovat rajut, ja tuulilasin vaurio etenee nopeasti halkeamaksi.

Jos siis tuulilasista kuuluu se tuttu, ikävä napsahdus, toimi näin:

  • Tee ajanvaraus suoraan InCarin nettisivuilla, mistä löydät kaikkien toimipaikkojemme oman ajanvarausjärjestelmän ympäri Suomen
  • Voit vaihtoehtoisesti myös soittaa InCarin palvelunumeroon 0300 247 247 (avoinna arkisin klo 8–18)
  • Pidä kahvitauko, kun tuulilasiasi paikataan. Paikkaus on nopeimmillaan valmis alle puolessa tunnissa.
  • Jatka matkaasi ehjän tuulilasin kanssa!

Mikäli sinulla on autolle lasivakuutus, ei korjaus maksa mitään. Edes vahinkoilmoitusta ei tarvitse tehdä.

5 asiaa, jotka jokaisen autoilijan pitäisi tietää

3. Uusi pyyhkijänsulat tasaisin väliajoin

Tuulilasinpyyhkimet vaikuttavat oleellisesti siihen, kuinka autosi tuulilasi voi. Kuluneet ja kovettuneet pyyhkijät voivat naarmuttaa tuulilasia merkittävästi. Monesti huonot pyyhkijät muodostavat tuulilasin pinnalle kalvon, joka muuttuu auringonpaisteessa harmaaksi ja voi haitata jopa näkyvyyttä autoillessa.

Uuden, kirkkaan ja naarmuttoman tuulilasin kokonaisuutta kannattaa aina täydentää niin, että vanhat, kuluneet ja mahdollisesti jo raitojakin jättävät pyyhkijänsulat uusii samalla kertaa. Auton pyyhkijänsulat on muutenkin hyvä tarkistaa pari kertaa vuodessa ja vaihtaa tarvittaessa uusiin.

4. Käytä laadukkaita tuulilasinpesunesteitä

Hyvä lasinpesuneste pitää tuulilasin ja pyyhkijänsulat puhtaina sekä hyvässä kunnossa. Pelkkä vesipesu ei riitä.

Suosittelemme käyttämään vuodenaikaan sopivia lasinpesunesteitä. Talvella on hyvä valita lasinpesuneste, jossa on Suomen olosuhteisiin nähden tarpeeksi pakkaskestävyyttä.

5. Laitata tuulilasin suojaksi lasipinnoite

Tuulilasin suojaksi voi laitattaa korjaamolla lasipinnoitteen. Pinnoite poistaa tehokkaasti veden ja lian tuulilasista.

Lasipinnoitteen ansiosta vesipisarat eivät pysy tuulilasin pinnalla yli 60 kilometrin tuntivauhdissa, vaan valuvat itsestään pois. Näin pyyhkijöitä ei tarvitse käyttää niin paljon, eikä tuulilasikaan kulu samalla tavalla.

Lasipinnoitteen voi laitattaa tuulilasiin esimerkiksi tuulilasin vaihtamisen yhteydessä – miksei muutenkin. Kovin kuluneeseen lasiin pinnoitetta tosin ei suositella laitettavaksi. Ammattilaiset osaavat aina arvioida lasin kunnon ja sen, onko pinnoitteen lisääminen järkevää.

InCarilla on käytössä merkkilasivalmistaja Saint Gobainin lasipinnoite. Se ei lähde pesemällä pois, vaan kuluu pikkuhiljaa käytössä. Pinnoite täytyy uusia keskimäärin kerran vuodessa.