Kulunut tai rikkonainen tuulilasi on turvallisuusriski liikenteessä

InCarin lasiasiantuntuja Tuomas Paukkunen kehottaa toisenlaiseen toimintamalliin. ”Tuulilasiin tulleet kiveniskemät olisi hyvä korjauttaa ensi tilassa, koska lasi voi muun muassa lämpötilan vaihteluiden vuoksi haljeta ja silloin tuulilasi täytyy vaihtaa.

Koska vakuutusyhtiöiden lasivakuutus kattaa usein kiveniskemän korjaukset ilman omavastuuta, kannattaa lasi korjauttaa mahdollisimman pian vaurion satuttua.

Kulunut tuulilasi on turvallisuusriski liikenteessä niin autoilijalle itselleen, matkustajille ja erityisesti muille tienkäyttäjille. Alkukevään matalalta paistava aurinko ja naarmuuntunut, kiveniskemiä täynnä oleva lasi saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa onnettomuuksiin. Näkyvyys häviää auringonvalon osuessa huonokuntoiseen lasiin tehden siitä läpinäkymättömän.

Kulunut tai rikkonainen tuulilasi on turvallisuusriski liikenteessä”Kulunut tuulilasi on myös sateella erityisen vaarallinen. Naarmuuntunut lasi ei puhdistu lasinpyyhkimillä, päinvastoin pyyhkimet muodostavat lasin pintaan kalvon joka heikentää näkyvyyttä merkittävästi lisäten onnettomuuden riskiä.”

Myös autojen katsastuksessa lasivaurioihin on alettu suhtautua aiempaa suuremmalla vakavuudella. Toukokuussa voimaan astuvan uudistetun katsastuslainsäädännön mukaan vaurioituneesta tuulilasista ajoneuvo voidaan asettaa jopa ajokieltoon.

Näkyvää turvallisuutta Teille ja tielle!