Suomen ainoa Jaguar Land Rover -kolarikorjaamo säilyttää laatumerkkien turvallisuuden – InCar

Suomen ainoa Jaguar Land Rover -kolarikorjaamo säilyttää laatumerkkien turvallisuuden

Valtuutettu korjaaja tuntee automerkin ja sen laatustandardit

Intensiivinen koulutus, laiteinvestoinnit ja suora pääsy tehtaan tietojärjestelmiin – Koivuhaan kolarikorjaamo takaa sen, että Jaguarit ja Land Roverit säilyttävät tehtaan korkeat laatustandardit ja turvallisuustekijät koko elinkaarensa. InCarin toimipisteellä työskentelevät Suomen ainoat valtuutetut Jaguar Land Rover -korjaajat: Teemu Riissanen ja Joni Jussila.

“Suorittamamme koulutus varmistaa, että osaamme korjata autot autotehtaan ohjeiden mukaisesti. Tämä on ensisijaisen tärkeää mahdollisia tulevia kolareita ajatellen: on tärkeää taata, että auton turvavarusteet ja korirakenteet toimivat tehtaan suunnittelemalla tavalla ja suojaavat ihmisiä”, kertoo Riissanen.

Kolaritilanteessa Jaguarin ja Land Roverin omistajien kannattaa valita tehtaan valtuuttama korjaamo, sillä vain siten autoon saadaan tehtaan tarkoittamat, alkuperäiset varaosat. Lisäksi valtuutetun korjaamon käytössä on jatkuvasti päivittyvä korjaamokirjallisuus, josta korjaaja näkee ajantasaiset korjausohjeet kaikkiin malleihin.

Myös vanhempien Jaguarien ja Land Rovereiden omistajat tuovat mielellään autonsa valtuutetulle korjaamolle. Koulutus takaa sen, että korjaajat tuntevat merkin ja osaavat valita kustannustehokkaimman vaihtoehdon auton korjaamiseen. “On hienoa, että voimme säilyttää auton sellaisena, kuin tehdas haluaa sen säilyvän”, Riissanen iloitsee.

Käyttämällä merkkikorjaamoa autoilija varmistaa, että oma auto on kyseisen merkin osaavan ammattilaisen korjaama. “Tunnemme asiakkaidemme autot läpikotaisin ja haluamme korjata ne sellaisiksi, että niillä on turvallista ajaa myös jatkossa”, Riissanen toteaa.

Belgiassa käyty koulutus takaa tiedot, taidot ja automerkkien syvällisen ymmärryksen

Jaguar Land Rover -koulutuksen käyneitä on Suomessa vain kaksi kappaletta – ja molemmat heistä löytää InCarin toimipisteeltä Vantaan Koivuhaasta. Riissanen kävi koulutuksensa Belgiassa, jossa koulutusjaksot kestivät aina kokonaisen viikon kerrallaan.

“Nautin erityisesti koulutuksen intensiivisyydestä ja vaativuudesta”, Riissanen kertoo. Opiskeluviikkojen aikana harjoiteltiin erilaisia liitostekniikoita, alumiinin ja raudan hitsaamista sekä liimaamista ja niittaamista.

Koulutuksen lopuksi Riissanen läpäisi vaativan loppukokeen, jossa annettiin näytöt hitsaamisesta ja liimaamisesta tiukasti valvotussa koetilanteessa. Käytännön kokeen lisäksi loppukokeessa tuli läpäistä myös kirjallinen osuus.

Koulutuksen avulla tehdas varmistaa, että korjaajat ymmärtävät automerkin ohjeet ja osaavat käytännössä hitsata ja liimata osia valmistajan vaatimusten mukaisesti. “Parasta koulutuksessa oli se, että ymmärsin autotehtaiden aidon halun taata auton omistajille laadukas ja turvallinen vauriokorjaus”, Riissanen kertoo.

Perusteellinen auditointi- ja koulutusprosessi takaa sen, että Koivuhaan vauriokorjaamolta löytyy ammattitaitoa ja syvällistä ymmärrystä juuri näille perinteisille laatumerkeille – Jaguarille ja Land Roverille. Kiinnostus merkkejä kohtaan ei kuitenkaan rajoitu vain työaikaan. “Aktiivisena koiraharrastajana olisi kyllä tarvetta tilavalle nelivetomaasturille, jolla pääsisi huonommassakin maastossa viemään koiria harrastuksiin”, Riissanen hymyilee.

Tutustu InCarin Jaguar Land Rover -toimipisteeseen tästä.​